Регистрация торговой марки

Патентный поверенный, Адвокат Яна КОНДРАТЮК. Звоните: 093-300-2060. Наш Viber и Telegram. info@uatm.ua

Як розумно та безпечно придбати домен UA - розповідають фахівці цієї справи

20.11.2023 11:05:36

купити домен UA Відповідь нібито проста – потрібно або його отримати, або купити вже зареєстрований, але такий, що продається! Звернім увагу на те, як купити доменну адресу. Тобто, як це зробити практично? Розбираємось разом з нами!

 Купуємо домен!
Наявність у Вас домену UA – це вже справа принципу. І є два шляхи: або реєстрація потрібної словесної торгової марки. Або придбання цікавої адреси. Але що робити, якщо цікавий для Вас домен вже кимось зайнятий? Є кілька важливих нюансів, які Вам потрібно знати. 

Потрібно купити чи продати домен UA?
Зателефонуйте 093•300•20•60 або напишіть у Viber чи у Telegram

По-перше, домен UA можна отримати лише за вже зареєстрованою торговою маркою (скорочено — ТМ). Тому, в першу чергу, Ви купуватимете торговельну марку, за якою це доменне імя зареєстроване. Юридично правильно ця процедура називається передача майнових прав інтелектуальної власності на торгову марку. 

 По-друге, власник ТМ та адреси – це завжди одна і та ж особа. Але як його знайти? Якщо немає відповідної інформації на самому адресі у мережі, є ще один спосіб. Таку інформацію можна знайти на сайті адміністратора української доменної зони – це ТОВ Хостмайстер (hostmaster.ua). Там можна дізнатись номер свідоцтва на ТМ, за якою зайнята ця адреса. І вже за номером свідоцтва у Базі Укрпатенту дізнатись інформацію про власника адреси. Ще на сайті ТОВ Хостмайстер можна написати запит про продаж домену реєстратору, який обслуговує цю доменну адресу. Сумлінний реєстратор обов'язково перенаправить Вашого листа власнику домену. 

 По-третє, необхідно документально прописати умови передачі домену в Договорі. Стандартно під час передачі прав на ТМ готується два договори. Один із них регулює питання передачі майнових прав інтелектуальної власності на ТМ. А у другому Сторони зазвичай узгоджують питання оплати та умови передачі доменного імені. 

 Ще один не менш важливий нюанс, це виконання зобов'язань щодо передачі домена.UA. Адже в цьому процесі замішана третя сторона – реєстратор доменного імені, що діє. І кожен реєстратор має свої умови переделегування доменного імені. Тому важливо дізнатися ці умови заздалегідь та прописати у Договорі. На жаль, навіть відображення всіх умов передачі домену в Договорі не завжди гарантує його фактичну передачу. Тому на період передачі прав на ТМ домен можна тимчасово перевести на обслуговування до реєстратора, якому Ви довіряєте. 

 Ми пишаємося тим, що маємо багаторічний досвід супроводу процедури передачі прав на ТМ та домен. І ми завжди раді допомогти Вам зробити це швидко, якісно та надійно!

© Яна Кондратюк, 2023

Еще новости на эту тему:  В суде спорили за ТМ LUXE, а отменена была регистрация торговой марки LUXOIL