Реєстрація торгової марки

Патентний повірений, Адвокат Яна КОНДРАТЮК. Дзвоніть 093-300-2060. Наш Viber або Telegram>. info@uatm.ua

Дивні іноді шляхи доменні! Або ще раз про домен lowrance.ua

19.03.2023 09:00:59

Домен lowrance.ua у арбітражу ВІПОСьогодні, 19 березня 2022 р. – минув 1 рік з досить цікавого доменного спору. Звісно — в доменній зоні UA. Рік тому, тобто 19 березня 2021 р., Адміністративна Комісія Центр арбітражу та посередництва ВОІВ (WIPO Arbitration and Mediation Center) прийняла рішення про скасування реєстрації спірного доменного імені І дивимось сьогодні, чи є така адреса в українському адресному просторі? Результат запиту domain: No entries found for lowrance.ua А його – НЕМА!))) За що воювали американці?))) Рік тому ми уважно дивились за розглядом доменного спору щодо одного з українських доменних імен. Суперечка щодо адреси проходила по Процедурі UDRP у WIPO Arbitration and Mediation Center. Рішення ВІПО: відповідно до параграфа 4(i) Політики та параграфу 15 Правил вимога Заявника задовольняється. Реєстрація імені була припинена.

 Історія спору щодо lowrance.ua
 Як ми вже писали раніше, 8 лютого 2021 р. у WIPO Arbitration and Mediation Center було відкрито справу № DUA2021-0002 по доменному імені lowrance.ua. Реєстрація домену на користь Замовника проведена нами, як Реєстратором, це ім'я у нас на обслуговуванні. Нагадаємо суть справи. Позивач є юридичною особою США - Navico Holding AS, яка з 1960 веде бізнес під торговою маркою «LOWRANCE». Він спеціалізується на виробництві приладів для дослідження морського дна та води, морської навігації та для любителів риболовлі. Серед інших товарів та послуг Позивач пропонує ехолоти, човнові електромотори, вимірювальні прилади, радари та інші датчики. Позивач є власником товарного знака №.1038018, зареєстрованого США 13 квітня 1976 р. Права на знак отримані для таких товарів: “устаткування рибальства і судноплавства, саме з гідроакустичними приладами для виміру глибини водойм і глибини об'єктів, включаючи рибу у питній воді; глибинними термометрами для вимірювання температури та глибини води як допоміжні інструменти для визначення середовища, в якому можуть зустрічатися різні види риб” (01, 09, 10 класи МКТП). 
Також на ім'я Позивача зареєстровано цілу низку ТМ «LOWRANCE» у різних країнах світу: Чилі, Мексиці, Євросоюзі, Новій Зеландії, Канаді, Австрії, Бахрейні, Німеччині та Франції. Є у Navico Holding AS та ще й ряд інших ТМ - LOWRANCE AUTOMOTIVE, LOWRANCE AVIONICS, L LOWRANCE AUTOMOTIVE, LOWRANCE ELECTRONICS, INC., L LOWRANCE. Вебсайт Позивача розташований за адресою lowrance.com, а доменне ім'я lowrance.com було зареєстроване ще 14 січня 1996 року. 
Таким чином, стає трохи зрозумілішим, з чим пов'язана претензія Navico Holding AS.

Цікаво: а чи є в Американців реєстрація ТМ?
Стало також цікаво, чи є в Американців загалі наміри про реєстрацію торговельної марки в Україні? Виявилося – так, є! :) 
Бібліографічні дані;
(210) Порядковий номер заявки m202109766 
(220) Дата подання заявки 23.04.2021 
(441) Дата публікації відомостей 01.06.2021, бюл. № 22 
 (731) Ім'я та адреса заявника Навіко Холдинг, АС (Navico Holding, AS) 

Тобто. Майже 1 рік пройшов. Могли б: а) Заявити ТМ ще ДО доменного спору!; б) в решті решт — провести швидку реєстрації торговельної марки. Що сказати: мабуть, зекономили! :) Воювати, воювати за свої права та кинути їх напризволяще? Чому напризволяще? Та тому, що за цей час могли з’явитись ще з десяток ТМ LOWRANCE. А домен піти туди, куди пішов російський корабель! 
Дивні доменні шляхи іноді! Ох, дивні! :)

Потрібна реєстрація ТМ?
Зателефонуйте 063•267•80•37 або напишіть у Viber чи у Telegram

© 2023, Адвокат, Патентний повірений Яна Кондратюк